Leer Reanimeren


Leer reanimeren

 

In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Je weet daarna hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Meld je aan voor een reanimatiecursus in jouw buurt. De gezamenlijke Wijkraden van Boxmeer verzorgen, en financieren in i.s.m. Reanimatiepartners van de Hartstichting een beperkt aantal reanimatiecursussen in Boxmeer. Je krijgt les van een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

 

Wat leer je bij een reanimatiecursus?

 

In de basiscursus van ongeveer 4 uur komt aan bod:

  • hoe je een hartstilstand herkent en wat je dan als eerste doet
  • hoe je moet reanimeren en in welk tempo
  • hoe je een AED aansluit en bedient

Samen met andere cursisten oefen je alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maak je gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en melden we je bij de Hartstichting aan als burgerhulpverlener. Via een berichtje op je mobiel kun je een leven redden in jouw buurt. Het is mooi en waardevol werk.

 

Wie mag een reanimatiecursus volgen?

 

Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Het is wel belangrijk dat je voldoende uithoudingsvermogen hebt, omdat reanimeren inspannend is. Reanimeren is niet moeilijk. Iedereen vanaf 14 jaar kan het leren en is hier lichamelijk en mentaal toe in staat.

 

Elk jaar een herhalingscursus.

 

Het is belangrijk elk jaar een herhalingscursus reanimatie te volgen, om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen. Door herhalingslessen te volgen, blijft je kennis op peil en gaan de handelingen in een noodsituatie als vanzelf. Een herhalingscursus duurt ongeveer 2 uur.

 

Meld je aan want vol = vol.